Vergoeding en tarieven2024-01-02T16:35:48+00:00

Vergoeding en tarieven

Alle zorgverzekeraars dragen bij in de kosten afhankelijk van de door u afgesloten polis, zie overzicht.

ZorgWijzer informatie over de vergoeding van EMDR therapie vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Een individuele sessie of intake kost 125 euro voor 45 minuten behandeling en 15 minuten voorbereiding en administratie. Betaling ter plekke contant. Factuur krijgt U direct mee.

Heeft u een afspraak en wordt u verhinderd, dan dient u minimaal 24 uur van tevoren uw afspraak te annuleren. Bij een te laattijdig evenals niet annuleren, wordt het gehele consultatiebedrag in rekening gebracht.

Mijn visie is dat een behandeling niet lang hoeft te duren voor een goed resultaat. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat je in 4 tot 10 sessies veel bereikt. Vaak ben je voldoende hersteld of in staat om de klachten, voor zover deze er nog zijn, aan te kunnen. Jij bepaalt ook zelf hoeveel sessies je wenselijk vindt. Na een kennismakingsgesprek kan ik een indicatie geven van de duur van de behandeling.
Je krijgt een factuur, die je kunt indienen bij je zorgverzekering.

Vergoeding uit de aanvullende verzekering

Iedere zorgverzekeraar heeft het anders geregeld. De een betaalt tot een maximaal aantal sessies, de ander vergoedt het volledig en sommige vergoeden het niet. Mijn behandelingen worden over het algemeen aanvullend vergoed voor patiënten. Ik word niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Ik ben lid van de beroepsverening het NVPA. Dit houdt nog meer mogelijkheden tot vergoeding in. Hierdoor wordt de behandeling nu bijvoorbeeld ook aanvullend vergoed binnen de meeste polissen bij het Zilveren Kruis. Het NVPA is een beroepsvereniging voor professionele therapeuten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Je komt meestal in aanmerking voor vergoeding vanuit de alternatieve zorg. Echter, alternatieve geneeswijzen, in de breedste zin van het woord, worden binnen Trauma Praktijk Adriaansens of binnen het NVPA niet erkend.

Mijn beroepsverenigingen hebben onderhandelingen gehad met alle verzekeraars en daarom moeten de verzekeraars genoemd in onze lijst WEL vergoeden. Soms vergissen de call-center medewerkers van de zorgverzekeraar zich. Ik kijk graag met je mee, als je er niet uitkomt hoe het werkt met jouw verzekering. Bel of mail mij dan even, ik help je graag.

Het is belangrijk de overweging te maken of je -wanneer het niet vergoed wordt- bereid bent in jezelf te investeren.

Let op! Als het aanvullend vergoed wordt verschilt een gemiddelde behandeling qua vergoeding nagenoeg niets in vergelijking met een BIG psycholoog die vergoed wordt uit de basisverzekering. Dit komt door het eigen risico.

Betaalvoorwaarden

Voordeel Trauma Praktijk Adriaansens:

 • Meestal aanvullende vergoeding en je betaalt geen eigen risico van 375 euro.
 • Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.
 • Geen wachttijden en ik werk in het weekend
 • Mijn aanpak is persoonlijk, doelgericht en effectief. Daarom ben ik gedurende de behandeling ook buiten de sessies bereikbaar en betrokken.
 • Je privacy blijft gewaarborgd. Ik ben niet verplicht om persoonlijke en gevoelige informatie door te spelen aan jouw zorgverzekeraar, zodat jij in de toekomst niet geconfronteerd blijft worden met een moeilijke periode in je leven.
 • Je hebt geen DSM-IV classificatie nodig, dus je kunt ook met overspannenheid, burn-out, obesitas en relatieproblemen, werkproblemen bij mij terecht. Deze behandelingen zijn uit het basispakket gehaald en worden nergens meer vergoed vanuit de basisverzekering.
Andere vergoeding mogelijkheden:
 • Via je werkgever
  Sommige werkgevers hebben hier een verzekering voor afgesloten. Je kunt hiervoor het beste even bij je werkgever informeren
 • Via het UWV
  Ook het UWV heeft, via Centrum Indicatiestelling Zorg, bepaalde regelingen. Via www.ciz.nl kun je hier meer informatie over vinden
 • Via een Persoons Gebonden Budget (PGB)
  Zie informatie op de website www.pgb.nl
 • Via studiefondsen

Registraties

Ga naar de bovenkant